Magisch realist

Een nieuw schilderij start met de preparatie van het doek. Omdat ik de voorkeur geef aan een heel glad oppervlak bestrijk ik het doek met 4-6 lagen Gesso. Na elke laag schuur ik met fijn schuurpapier. Eenmaal dat het doek glad genoeg is teken ik de tekening met pen en zwarte inkt op het doek. De volgende stap is een dunne onderschildering met gebrande Umber die wordt verdund met terpentine. Hiermee wordt het hele doek bedekt en probeer ik de gehele compositie neer te zetten. 
Vervolgens schilder ik een Grisaille onderschildering met behulp van Titanium Wit, Gebrande Sienna, Gebrande Umber and Ultramarijn Blauw, soms ook Umber Natuur of Van Dyck Bruin. In dit stadium worden alle vormen zorgvuldig geschilderd zodat ik later geen correcties meer hoef te maken. Ook let ik op de balans tussen warme en koude delen en een correcte weergave van licht en donker.
Nadien begin ik pas te schilderen met kleuren en verfijn ik de details. Als laatste fase breng ik een of meerder glaceerlagen op om het contrast in het schilderij te versterken en van het schilderij een eenheid te maken. Omdat na elke laag het schilderij moet drogen is het een tijdrovend werk waardoor het soms enkele maanden kan duren voor een werk klaar is. Tijdens het schilderen luister ik heel graag naar klassieke muziek.